OP:n mentorit ovat valmiina ohjaamaan ja oppimaan

teksti: Mirja Mäkikangas, OP

Helsingin seudun kauppakamarin luotsaaman kansainvälisen EntryPoint-mentorointiohjelman tavoitteena on vahvistaa yritysten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten korkeakoulutettujen ja tutkinto-opiskelijoiden vuorovaikutusta.

Yksittäisten mentoreiden lisäksi EntryPoint-mentorointiohjelmassa on työnantajakumppaneita, jotka lähettävät henkilöstöstään sovitun määrän mentoreita ohjelmaan. Ensimmäisen mentorointiperiodin kumppanina toimii muun muassa finanssiryhmä OP.

– On hieno tilaisuus auttaa Suomessa opiskelevaa nuorta ymmärtämään suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää, OP:n henkilöstön ja organisaation kehittämisestä vastaava johtaja Ari Loukkola sanoo.

Loukkola on yksi kuudesta OP:laisesta, joka on mukana mentorina puoli vuotta kestävässä ensimmäisessä EntryPoint-mentorointiperiodissa. Muut OP:sta mukana olevat mentorit ovat Timo Pantsari, Kirsi Saarikko, Johanna Andersén, Jussi Uusikylä ja Tarja Joensuu-Sarkio.

– Itse ymmärsin olevani yhtäkkiä siinä iässä, etten enää olekaan itse mentoroitavana, vaan voin auttaa jotakin nuorempaa jakamalla osaamistani ja matkan varrella saatuja oppeja. Olen itse ollut mentoroitavana aikaisemmassa työpaikassani, ja siitä on vain positiivisia kokemuksia. Lisäksi ajatus tuntien lahjoittamisesta 100-vuotiaalle Suomelle tuntui todella hyvältä idealta, OP:n tuote- ja palvelukehityksessä yrityspankin tuotteista vastaava Johanna Andersén kertoo.

EntryPoint-mentorointiohjelma on ilmainen, eikä se velvoita organisaatiota tarjoamaan työtä mentoroitaville ohjelman päätyttyä. OP:n lisäksi ohjelmassa ovat mukana Skanska ja Kone. Ohjelmaan osallistuminen on Loukkolan mukaan tärkeä osa OP:n yhteiskuntavastuuta ja kaksoisroolia.

– OP on ollut kovin kotimainen yritys, joten toisaalta on tärkeää, että saamme kansainvälistä näkökulmaa toimintaamme, luottovastuiden ja analyysien parissa työskentelevä luottojohtaja Jussi Uusikylä lisää.

Kulttuurien kohtaamisia ja yhdessä oppimista

EntryPoint-mentorointiohjelmassa mentorin tehtäviin kuuluu perehdyttää mentoroitava suomalaiseen työelämäkulttuuriin, auttaa häntä luomaan ammatillisia verkostoja tulevaisuuden työelämää varten sekä kehittää mentoroitavan työnhakutaitoja. OP:n mentoreiden mentoroitavat ovat kaikki Aalto-yliopiston maisteriopiskelijoita. Heistä kahden kotimaa on Vietnam, yhden Kiina, yhden Puola, yhden Saksa ja yhden Iran.

– Oma mentoroitavani on Vietnamista ja opiskelee Aalto-yliopistossa rahoitusta. Olen tavannut hänet vasta kerran ja olemme nyt sopineet seuraavan tapaamisen. Hän vaikutti oikein kivalta, mutta vähän hiljaiselta, Loukkola kuvailee.

– Itse tapaan mentoroitavani vasta ensi viikolla. Hän piti kuitenkin erittäin tärkeänä saada mentorikseen naisen, koska hän kokee uran aloittamisen vaikeaksi, nuoren puolalaisnaisen mentoroitavakseen saanut Andersén jatkaa.

Mentorille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden oppia uusista kulttuureista, kehittää itsearvioinnin taitoja sekä vaihtaa kokemuksia muiden mentoreiden ja mentoroitavien kanssa.

– Odotan yhteistyöltä molemminpuolista hyötyä ja iloa tietojen vaihdosta, Uusikylä tiivistää.

Mentorointiin kuuluu sekä kaikille yhteisiä että kahdenkeskisiä tapaamisia. Ensimmäisen kerran suurin osa mentoreista ja mentoroitavista tapasi toisensa lokakuun alussa. Seuraavan kerran koko porukalla kokoonnutaan tammikuussa ja viimeisen kerran huhtikuussa.

– Itse olen ajatellut kutsua oman mentoroitavani jossain vaiheessa tänne OP:lle lounaalle ja tapaamaan samalla meillä työskenteleviä nuoria, jotka ovat valmistuneet Aallosta ja toimivat nyt finanssialalla, Loukkola suunnittelee.