#COMEvinkkaa – apua ja anekdootteja monikulttuurisesta työyhteisöstä

Ensimmäisen ulkomaalaistaustaisen työntekijän palkkaamisen tullessa ajankohtaiseksi, usko saattaa loppua jo alkumetreillä. Byrokratian koukerot oleskeluluvista työnteko-oikeuksiin ja tutkintojen tunnistamiseen vie mehut jo ennen kuin muste työsopimuksessa on kuivunut.

Monet suomalaiset yritykset ovat olleet samassa tilanteessa. Osaavaa työvoimaa tulisi löytyä heti – mieluusti jo eilen – mutta sopivia tekijöitä oikealla osaamisella ei ole löytynyt olemassa olevista verkostoista. Ulkomaalainen osaaja voisi tuoda helpotusta työvoimapulaan, mutta rekrytoiminen tuntuu hankalalta. Mitä työnantajan tulee ottaa huomioon? Keneltä kysyä neuvoa? Mistä edes aloittaa?

Ei hätää, apu on lähellä. COME aloittaa elokuun lopussa sosiaalisessa mediassa #COMEvinkkaa -kampanjan, jossa jaetaan kerran viikossa yrityksille, työnantajille ja työyhteisöille suunnatun vinkin ulkomaalaistaustaiseen työvoimaan ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen ja kehittämiseen liittyen. Vinkit käsittelevät mm. oleskelulupia, tutkintojen tunnistamista sekä pieniä arkipäivän tekoja, joilla voi tehostaa monikulttuurista työyhteisöä ja näin parantaa kaikkien työhyvinvointia.

Varsinkaan oleskelulupiin liittyvät asiat eivät aina ole täysin yksiselitteisiä ja lisäkysymyksiä varmasti tulee mieleen, mitä syvemmälle asiaan perehdyt. COME:n Työnantajapalvelut -sivuilta  saat ensiapua akuuttiin tiedontarpeeseen, ja lisäkysymyksissä sinua neuvoo COME Työnantajaneuvonta puhelimitse 09 2286 0501 tai sähköpostitse come@helsinki.chamber.fi – maksutta.

Stay tuned!

 

Anniina Mandelin
Services Development Officer
anniina.mandelin@chamber.fi
+358 45 7733 3005